Feed ToTo

Det här är en sammanfattning av igår och idag. Det här gör jag för att jag inte har något att berätta egentligen…

Gårdagen var de andra volontärerna första arbetsdag och vår tredje sista arbetsdag. Vi som varit där ett tag fick börja mata pandorna alla samtidigt utan handledare vilket visar på att båda handledarna och pandorna litar på oss. En av pandorna heter något i stil med ”Shito” och en av våra handledare kallar honom To To så igår sa han ”Feed To To” vilket lät jättegulligt. Hur som helst…. Det här sättet att mata går så mycket snabbare att våra raster är en halvtimme längre. Vi känner att vi utforskat pandacentret nog så vi sitter nu bara och väntar ut tiden medan en pandafilm går på i bakgrunden på volontärcentret.

En sak vi underhåller oss med är att skaffa souvenirer till familjen och testa nya glassar. Igår blev det en majsglass åt Ariella, mjölkisglass åt mig och vanilj-, is-, och bönglass åt Josephine. Medan vi åt glassarna kom folk fram och fotade sig med oss som vanligt. En man skakade till och med hand med Ariella framför kameran på samma sätt som folk gör med Obama.

Idag var vår näst sista arbetsdag och en av pandorna blev bortförd och kom sedan tillbaka nersövd. Vi vet inte anledningen och är inte säkra på att vi skulle förstå även om vi frågade så vi lät bli.

Middagen de två senaste dagarna har varit snabbnudlar. De jag åt idag har vi börjat kalla korvnudlarna på grund av att det finns en korv på förpackningen….

DSC_1290

Även i förpackningen finns en korv…

DSC_1293

2 tankar kring ”Feed ToTo

 1. Carolin Larsson

  Hej, Jag har hört att pandor ska vara ett av jordens mest känsligaste djur – när det gäller typ allt. Började dom lita på er? pandorna alltså. Jag har hört att dom är nästan är utrotade i det vilda på grund av det. Vem hemskt! Är Kina så annorlunda som man tror?

  Svara
  1. Sanna Ekneling Inläggsförfattare

   Anledningen att pandor är utrotningshotade har inte att göra med att de är känsliga utan jordbävningen 2008 och sen har även andra faktorer påverkan på pandans situation. En sak är att pandor har väldigt svårt att få barn. De är kräsna och tiden de kan föröka sig är väldigt kort. Pandaungar dör väldigt ofta inom sina första veckor vilket också ställer till det.
   Pandorna började känna igen oss och förknippa oss med mat så ja, man kan säga att de började lita på oss.
   Kina är annorlunda jämfört med Sverige, men om man redan vet saker blir man inte så chockad.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *