Information

Om mig
Jag som skapat sidan heter Sanna Ekneling och går teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggnad och miljö. År 2014 tar jag studenten från Design & Contruction College och den här volontärresan är en del av mitt gymnasiearbete. Som gymnasiearbete kommer jag studera den kinesiska arkitekturen och byggnadskonsten. Jag kommer hämta inspiration från städerna Ya’an och Chengdu och sedan grunda mina egna ritningar och modeller utifrån detta för att ge förslag på förbättringar åt Pandacentret.

Om Volontärresor.se
Volontärresor.se är Sveriges äldsta volontärresebyrå och drivs utan vinstintresse. Deras slogan är ”En resa som förändrar” och dem erbjuder resor i 23 länder.

Om Ya’an
Ya’an är en stad sydväst om Chengdu med mycket historia. Det var här jättepandan upptäcktes för snart 150 år sedan av en fransman. Efter detta har det skapats två center för att skydda jättepandan.

Om jättepandan
Jättepandan upptäcktes år 1868 och är en växtätande björn som finns i Kina. Trots sin diet så tillhör jättepandan ordningen rovdjur. Denna björn spenderar upp till 14 timmar per dygn med att äta och får därför i sig kring 40 kg mat per dag. Deras huvudföda är växter så som bambu, men även andra saker förekommer.
Livslängden för denna varelse är ungefär 30 år med hjälp av människor. I det vilda lever dem ca 20 år.

Om DCC
Skolan jag går på heter Design & Construction College. Det är en väldigt kreativ skola med under 300 elever. Vi elever som åker på volontärresor får hjälp med detta från skolan genom kunniga och hjälpsamma lärare, samt andra vuxna som ser till att hjälpa oss våga ut i världen och uppleva, hjälpa och lära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *