Sevärdheter i Chengdu

Det är vi det! Jag tappade räkningen på hur många icke-engelsktalande personer som tog bilder med oss och på oss. Vissa fråga snällt och andra bara sprang fram och tog bilder utan ett ord.

Dagen började med att alla volontärer möttes upp och åt lunch. Det var gott, men jag var inte så hungrig. Sen gick vi vidare. På väg mot nästa stopp kollade vi upp och såg att det brann inomhus. Det var egentligen bara ett kök. Personalen där vinkade till och med till oss. När vi kom till Tianfu Square där Mao-statyn finns. Det fanns lite intressanta hus där omkring t.ex. ett hus med runda hörn. När jag tänker på det så har faktiskt många byggnader runda detaljer här i Chengdu. Det var trevligt att se byggnaderna på närmare håll även om jag tycker att Chengdu är som finast på kvällen när det är mörkt och lamporna tänds.

Sen gick vi till People’s Park, en väldigt lugn och fridfull park när man först kommer in i den, men sen kom vi till en öppen plats där några människor dansade och andra tittade på. Vi satt där ett tag innan vi gick vidare. Vi kom fram till en plats där en man stod med en stor pensel och en hink vatten och skrev något. Eftersom vi inte kan kinesiska var det svårt att förstå vad han faktiskt uttryckte. Jag önskar jag visste vad han skrev.

IMG_5685 IMG_5627
IMG_5555 IMG_5550 IMG_5559 IMG_5579

Sista platsen var Small and big valley. Vet inte riktigt hur jag ska förklara denna plats. Det var några gator i väldigt gammal stil och souvenirer och annat kul fanns självklart. Det fanns även restauranger och innegårdar, men besökte inte någon av dessa. Det fanns manga-prylar och pandor överallt, men det är något vi sett i andra delar av Chengdu också. Efter att ha gått omkring där ett tag satte vi oss och vilade i väntan på alla andra. Under loppet av en halvtimme blev vi fotade över 20 gånger. Det var även en liten söt unge som sträckte sig mot oss så hans mamma var tvungen att gå fram till oss så han fick se vad för konstiga varelser vi var egentligen. På tal om konstiga varelser så var vi tvungen att skriva under ett papper när vi kom in i Kina. På detta papper kallades vi för ”aliens”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *