Jag är en panda

Man tror att människor åker till pandacentret för att fota pandor, men tydligen är vi svenskar också intressanta.

Dagen började med frukost bestående av ångat bröd, ångade degknyten fyllda med kött, kokta ägg, vattning risgröt och lite annat typiskt kinesiskt. Alla dessa rätter satte på en skiva mitt på bordet och så satt vi med varsin liten skål och tog vad vi vill ha. Skivan i mitten av bordet kunde man snurra på så det var lätt att få tag på det man ville.

Efter frukosten tog vi bussen till Ya’an. När vi klev av bussen för att byta till en annan var det massa söta tanter som sålde hattar gjorda av växter. De satte dessa på våra huvuden och visade att de kostade 2 yuan. Jag köpte ingen utan valde att bara vänta på nästa buss. Det fanns även hundar som sprang omkring och en person sa att de hundarna är för att göra mat. Det känns lite hemskt, men så är det ju i Kina. Man äter andra saker än vad vi svenskar är vana med.

Sista bussen tog oss till där vi ska bo resterande veckor. Vi åt en lunch som serverades på samma sätt som frukosten, men nu bestod av ris, omelett, fläsk i olika former och aubergine.

Efter lunchen begav vi oss till pandacentret. Förutom lite fotografering fick vi också våra overaller, handskar och kort som visar att vi är volontärer.

Nu är klockan kring fyra och vi tar det bara lugnt i väntan på middagen. Imorgon börjar saker på allvar!

Bilder kommer efter middagen någon gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *