Turist för en dag!

Klockan är 23.45 och vi sitter och mumsar på lite drickyoghurt och annat gott vi köpt på bäg hem från dagens äventyr.

Dagen började med att vi lämnade vårt rum för att få ett nytt, men eftersom det rummet inte var klart ännu så lämnade vi väskorna vid receptionen och gick åt samma håll som dagen innan. Vi köpte frukost i form av ett bröd vars förpackning hade en ost på. Det lät frukost-aktigt tyckte vi och gick glatt ut ur affären. När vi sen smakade brödet upptäckte vi tre saker: Det var fluffigt som bara den, det smakade ost och det var sött. Sött ostbröd är kanske inte det godaste jag varit med om, men det var kul att testa och min frukost (drickyoghurt och ostbröd) kostade totalt 8 kr. Efter denna lyxiga frukost ute på gatan hann vi inte långt förrän en kvinna frågade om hon fick ta bild på oss med hennes dotter. Vi ställde upp på bilden och jag tror vi alla log.

När man är turist i ett land där många aldrig sett sådana som vi (blåögda, blonda, vita) så är det lätt att folk stirrar. Deras enda kontakt med ”vår sort” har ju varit på tv, bilder och liknande. Att se oss, att kunna ta bild på oss, ja det är säkert spännande. Så det känns som en bra sak att ställa upp på bild. Nästa gång, då tänker jag också fråga dem om en bild!

På kvällen bestämde vi oss för att gå på en till upptäcktsfärd och eftersom vi tidigare hade gått mot utkanten av Chengdu gick vi inåt den här gången. Det märktes verkligen! Husen var färgglatt belysta, mängden människor var större och polisbilar fanns överallt. Jag har ingen aning om varför, men tror inte det var något ovanligt för folk bara gick förbi.

Middagen idag blev något så fint och traditionellt som KFC. Vi tänkte att det kunde vara bra att inte bara äta riktig kinesisk mat eftersom det är det vi kommer äta i Ya’an varje dag så vi pekade på bilder tills vi fick mat eftersom de knappt kunde engelska. Min kycklingburgare såg lite rå ut så jag vågade inte äta den utan åt resten av det jag hade framför mig istället. Vi svenskar är ju vana att man ställer undan brickorna och slänger skräpet, men här i Kina så finns det tydligen personal som gör det. Så när vi gick fram till där en hög med brickor fanns tog hon brickorna med ett småchockat leende. Vi gjorde tydligen hennes jobb enklare, genom att bara göra som vi gör i vårt eget land.

Här är lite bilder:
IMG_5452
Vi bor jättenära vattnet, men har inte korsat bron förrän denna kväll. Det är ganska fint här i Kina ändå….

20140323_211602
Det fanns en bro som gick mellan fyra köpcentrum och över den stora vägen jag tyvärr inte kan namnet på.

IMG_5465
Det finns pandor överallt här i Chengdu. De klättrar till och med på husen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *