En byggnad så stor att den inte går att fota

Helgen spenderade vi i Chengdu. Det var trevligt och intressant. Vi har åkt buss och taxi och gått mer än våra fötter klarar av. Nu sitter jag och skriver ett blogginlägg utan internet, men det är inte så konstigt att det krånglar när det ser ut såhär på varje våning:

DSC_0875

När vi åkte från Ya’an tog vi taxi till själva staden Ya’an eftersom vi egentligen är i en by uppe på ett berg. Denna taxiresa var…. intressant. Vi var 8 personer som skulle med taxin, så taxichauffören tyckte det var okej att ta med sin fru. Detta gjorde att en engelsman på 23 år fick sitta på en 20 cm hög pall bredvid ett tvåsitssäte där vi tre svenskar satt och trängde ihop oss. När en annan volontär frågade honom om han var okej svarade han ”numb”.

Väl i Chengdu besökte vi en marknad där man knappt fick plats i gångarna och luften kändes redan använd. Det fanns allt från kläder till smink till hårförlängning och massage. Skumt ställe….. Fick tyvärr inga bilder utan kameran låg tryggt nedpackad i väskan.

Dagen därpå vaknade jag och Ariella upp till att Josephine hade något att berätta. Hon hade nämligen fått ett mail från vår lärare Sophie. Hon hade blivit kontaktad av någon från Kina som sa att denna ville att tre av hennes elever skulle skriva ett kontrakt som modeller i Chengdu. Denna person hade sett oss på pandacentret i våra fina overaller täckta av pandabajs och tyckt att vi var snygga. Sen hade personen gått och frågat efter våra kontaktuppgifter och fått Sophies mailadress eftersom hon är vår kontaktperson. Vi trodde det var ett skämt. Visst har vi blivit fotade nästan mer än pandorna, men modeller? Tre tjejer med storlek L här i Kina?

Sen har vi även varit inne i världens största byggnad till yta. Det är en byggnad som är så stor att den inte ens går att få med på bild! I denna byggnad finns bl.a. 40000kvm shopping, en isbana (hockeyrink), IMAX- bio, en arkadhall, massa matställen och en inomhusstrand med en skärm som visar horisonten.

IMG_5959
Sne och grå, lite som Kina faktiskt

IMG_5965

 

IMG_5978

När vi kom tillbaka på söndagen så bestämde vi oss för att se lite Kung Fu Panda. För man kan aldrig få för mycket av pandor.

DSC_0909

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *