Första intrycket

Klockan 7:13 svensk tid landade vi i Chengdu. Vi var väldigt trötta eftersom den 7 timmar långa flygresan inte hade gett oss mycket sömn. Däremot fick vi mat TVÅ gånger! Det är sjukt att äta två hela middagar när man egentligen känner att det är mitt i natten, men lite gick ner ändå.

Vid flygplatsen möttes vi av en gullig taxichaufför som körde oss till Chengdu Traffic Inn, ett vandrarhem som är mycket lyxigare än vi förväntade oss. Vi valde detta eftersom Volontärresor tipsade oss om det för vår extra natt. Vi kommer bo här i tre dagar eftersom volontärresan börjar med en introduktion i Chengdu med lite sightseeing på måndag för att lära känna Kina bättre. På tisdag kommer vi bege oss till Pandacentret i Ya’an som ligger ca 3 timmar bort med buss.

I taxin på väg till vandrarhemmet satt jag och jämförde mina anteckningar om Kinesisk arkitektur med verkligheten. Jag hade fakta så som att de ofta har pelare med i sina moderna byggnader, men det visade sig vara sant. Jag har sett mer pelare i Chengdu än i Rom! Sen så bekräftade jag hur gammal byggnadskonst ser ut och mängden av denna gentemot den nya. Mer om detta kommer nog sen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *