5 dagar till avresa

Det är mindre än en vecka kvar tills jag åker till Kina med två vänner.

I början kändes det lite overkligt, som att allt bara var på låtsas. Visst, pengarna försvann snabbt eftersom jag ogillar att dra ut på saker som ska betalas, men det kändes ändå inte som att det faktiskt skulle bli av.

Just nu sitter jag och skriver en packlista. Som vanligt kommer jag väl glömma något, och vad är det jag glömmer oftast? Jo tandborsten, så den skriver jag upp först.

Imorgon ska jag ringa till min läkare och be henne skriva ut mer av min magmedicin. Lär behövas efter ryktena om att riktig kinesisk mat sällan är annat än starkt, och att det är en helt annan matkultur, och att jag kommer ha svårare att anpassa vad jag får i mig än vad jag har i Sverige.

Trots att det är ett par jobbiga dagar av skolarbete, packning och telefonsamtal så känns det ändå bra. Några hårda dagar kommer belönas med en lång flygresa som tar mig till Kina. Förhoppningsvis blir det inte en MH370-situation. Sådant ska man egentligen inte skämta om. Jag tycker bara att hela situationen är spännande. Har planet kraschat? Har det blivit kapat? Om det har blivit kapat, var det då piloten?

Nu ska jag fortsätta skriva på min packlista men….

Visste du att? 
Pandor har fem fingrar, men även en ”falsk stortå” som kan böjas oberoende av de andra fem fingrarna. Detta är mycket användbart när man ska äta bambu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *