Jättepandan bakom galler

Idag är det 71 dagar kvar tills jag lämnar Sverige.

Bild från Bifengxia Panda Center

Jättepandor som äter bambu just före jordbävningen 2013. 
Bild från Bifengxia Panda Center

Vad som har hänt sedan förra inlägget är inte mycket. Jag har sett en dokumentär som pratade om bland annat jättepandor. Den dokumentären hette Nature’s Miracle Babies och handlar om just naturens mirakel när det kommer till födsel. Jättepandor väger mindre än människor när de föds och de första veckorna måste mamman hålla i sin unge hela tiden för att den inte ska frysa ihjäl.

Detta gör att många pandor dör ut.

En annan fakta om pandor är att de ofta föder tvillingar, och då får mamman för mycket att göra.

Vi människor byter därför ut så att mamman bara behöver hålla i ett barn åt gången medan den andra vägs och mäts för att se att den växer som den ska.

Det jag inte gillade med dokumentären är att pandans hem är bakom galler en del av tiden. Det ser ut som ett fängelse på riktigt. Kala, vita väggar ser väldigt deprimerande ut jämfört med den gröna utomhusmiljö pandorna också vistas i.

I slutet av Januari kommer vaccinationerna sättas igång och snart ska jag även skaffa mig ett visum. Problemet med detta är att jag inte vet om jag ska gå via Volontärresor.se och skicka in mitt pass till dem, eller om jag ska gå till Kinesiska Ambassaden. Volontärresor.se vet vilket visum jag behöver och fixat allt åt en, men då är jag utan det enda ID-kort jag har för stunden. Går jag till Kinesiska Ambassaden vet jag inte om jag kan få samma hjälp att hitta rätt visum.

Ska fundera tills veckans slut. Under veckan ska jag också börja uppdatera om mitt gymnasiearbete. Jag kommer skriva om mina förberedelser, själva arbetet jag ska göra och till sist lägga ut bilder på hur det blir.

Det är overkligt lite tid kvar tills jag åker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *